-
Zuivel heeft een neutraal tot gunstig effect op ontstekingsbiomarkers
Uit een systematische review die onlangs in het Journal of the American College of Nutrition is gepubliceerd, blijkt dat de consumptie van zuivelproducten, zoals melk, kaas en yoghurt, mogelijk een neutraal tot gunstig effect heeft op ontstekingsbiomarkers.
-
Voorlichtingstool: de Voedingstak
In 2019 bracht de Hoge Gezondheidsraad nieuwe voedingsrichtlijnen uit. Food in Action heeft in samenwerking met de Haute École Léonard de Vinci op basis van deze nieuwe richtlijnen een voorlichtingstool ontwikkeld: de Voedingstak. Deze tool toont vijf voedingsprioriteiten die de grootste gezondheidsvoordelen opleveren voor volwassenen.
-
De rol van eiwit bij gezond ouder worden
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal het aantal mensen van 60 jaar en ouder de komende decennia verdubbelen. In 2050 is naar schatting meer dan 1 op de 5 mensen 60 jaar of ouder.1 Met een vergrijzende bevolking ligt de focus op een zo lang mogelijk behoud van kwaliteit van leven en zelfstandigheid. In dit artikel wordt ingegaan op de rol van eiwitten, naast beweging, bij het behoud van spiermassa bij ouderen.
-
Uitgangspunten voor duurzame en gezonde voeding volgens FAO en WHO
Een groot deel van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilige, betaalbare en/of gezonde voeding. Op dit moment heeft één op de drie mensen wereldwijd ten minste één vorm of symptoom van onder- of overvoeding, zo blijkt uit het rapport ‘Sustainable healthy diets – guiding principles’ van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
-
Gezond eetgedrag bij kinderen
Niet alleen wat kinderen eten, maar ook hoe ze eten is van belang, blijkt uit een nieuw wetenschappelijk statement van de Amerikaanse Hartstichting. Het statement geeft richtlijnen voor ouders en verzorgers om positief eetgedrag en het behoud van een gezond gewicht bij kinderen te bevorderen. Daarmee kan mogelijk het risico op ziekten later in het leven verminderd worden.
-
De rol van voeding na een IC-opname
Tijdens de revalidatie is het belangrijk dat patiënten goede voedingszorg ontvangen om de voedingstoestand te verbeteren, het verlies van spiermassa en spierfunctie te herstellen en zo de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Hierbij is het van belang dat patiënten voldoende energie en eiwit consumeren. Dr. Lim Yen Peng, een ervaren diëtiste uit Singapore, bespreekt het onderwerp met het FrieslandCampina Institute.
-
Voeding en het immuunsysteem
Een gezonde, gevarieerde voeding kan, samen met andere factoren, bijdragen aan het functioneren van het immuunsysteem. In dit artikel lees je over de werking van het immuunsysteem en verschillende interne en externe factoren die het immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Ook wordt ingegaan op de mogelijke invloed van bepaalde voedingsstoffen en -componenten op het immuunsysteem.
-
Webinar Revalidatie en herstel na COVID-19
Wat hebben we tot dusver geleerd van de COVID-19 pandemie en hoe verloopt de zorg voor (herstellende) COVID-19 patiënten? Zijn alle herstellende patiënten in beeld en sluit de zorg door verschillende zorgverleners goed op elkaar aan?
-
Webinar | Milk and immunity
This educational live webinar on Apr 30th will provide health and nutrition professionals insights into the role of dairy and immune health.
-
Een hogere inname van melkvet is mogelijk gerelateerd aan minder overgewicht en obesitas bij kinderen
Mogelijk bestaat er een gunstig verband tussen de inname van volvette melk en overgewicht of obesitas bij kinderen.