Onze manier van werken

Zuivel speelt een belangrijke rol in de wereldwijde voedingszekerheid. Wij geloven dat door het delen van wetenschappelijke kennis over de rol van zuivel in ons voedingspatroon, we kunnen bijdragen aan een betere voedingsstatus voor iedereen. Hoe? Door het bieden van informatie over voeding en gezondheid, het stimuleren van wetenschappelijke debat en actief samen te werken met voedings- en gezondheidsprofessionals wereldwijd.

FrieslandCampina Institute nu ook actief in België

Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals wetenschappelijke informatie, geaccrediteerde congressen en E-learnings, ronde-tafel sessies en praktische tools op een breed scala van voedings- en gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Van gezondheid in alle leeftijdsfasen tot de voedingskundige samenstelling van melk en zuivelproducten. Onze communicatie en educatieprogramma’s zijn van een hoog wetenschappelijk niveau om voedings- en gezondheidsprofessionals de beste informatie en tools te bieden als mogelijk, en een geloofwaardige partner voor hen te zijn.

Delen van wetenschappelijke kennis

Het FrieslandCampina Institute vindt het belangrijk om een geloofwaardige partner te zijn. Daarvoor hebben we een interne procedure voor de selectie, ontwikkeling en het publiceren van informatie.

1.   Selectie
  • Wetenschappelijke kwaliteit: met het selecteren van meta-analyses, reviews en randomized controlled trials (RCT’s) maken we gebruik van de beste wetenschap die er beschikbaar is.
  • Gerenommeerde instituten: richtlijnen van onder andere de WHO, FAO en lokale voedingsrichtlijnen worden meegenomen in onze communicatie en educatieprogramma’s.
2.   Ontwikkeling
  • Wetenschap: wetenschappelijke experts bij FrieslandCampina Research & Development dragen zorg dat we de wetenschap juist interpreteren om zeker te zijn dat de kwaliteit van onze communicatie goed is en er rekening wordt gehouden met de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Regelgeving: onze communicatie wordt gecontroleerd door onze regulatory affairs afdeling.
  • Lokaal relevant: lokale voedingskundigen van FrieslandCampina zorgen ervoor dat onze communicatie lokaal relevant is met landspecifieke voedingsadviezen, richtlijnen en uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid.
  • Praktisch relevant: onze communicatie en educatieve programma’s worden geregeld beoordeeld door de beroepsverenigingen en/of ons FrieslandCampina Institute panel en/of externe expert panels die bestaan uit diëtisten, gewichtsconsulenten en professionals werkzaam in de jeugdgezondheidszorg.
3.   Publicatie
  • Regelmatige updates: we zorgen er voor dat onze informatie continu up to date blijft door geïnformeerd te blijven over nieuwe wetenschap, richtlijnen en regelgeving.
  • Referentie: er is altijd een referentielijst beschikbaar op onze communicatie en op onze website is er een hyperlink naar de originele publicatie of abstract.
  • Geen merken: er worden geen productnamen genoemd en er worden geen afbeeldingen van FrieslandCampina producten getoond op onze communicatie en educatieve tools.

Nieuwe wetenschappelijke inzichten

Hoe gaan we om met nieuwe wetenschappelijke inzichten? Als een startpunt in het ontwikkelen van onze communicatie en educatieve programma’s gaan we de beschikbaarheid van meta-analyses, review en randomized controlled trials na. Nieuwe wetenschappelijke inzichten die recent zijn gepubliceerd zijn vaak nog niet meegenomen in reviews of meta-analyes, maar kunnen interessant en relevant zijn om te delen met voedings- en gezondheidsprofessionals. Na een uitgebreide controle door het FrieslandCampina Institute en FrieslandCampina Research & Development experts besluiten we of we nieuwe wetenschappelijke inzichten verwerken in onze communicatie en educatieve programma’s. Kwaliteit van de onderzoeksmethoden en type onderzoek (randomized controlled trial / cohort studie / klinisch onderzoek) worden onder andere in overweging genomen tijdens dit beslissingsproces. Bij het publiceren van nieuwe wetenschappelijke inzichten vermelden we altijd dat het om een nieuw inzicht gaat en vergelijken we de bevindingen met de huidige wetenschappelijke consensus.

Geloofwaardig zijn

FrieslandCampina Institute heeft als doel om een geloofwaardige partner te zijn voor voedings- en gezondheidsprofessionals. Als je suggesties hebt of andere reactie hebt op onze communicatie en educatieve programma’s, laat het ons weten door het sturen van een e-mail naar: institute.be@frieslandcampina.com.